Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Llei de Regulació de l’exercici professional a l’esport a Catalunya

Ets a:  IniciNotíciesCirculars FCPPNotícia id 13501
30.06.2010

Circulars FCPPLlei de Regulació de l’exercici professional a l’esport a Catalunya

Circular FCPP 7/2010. Llei de Regulació de l’exercici professional a l’esport a Catalunya

 

FCPP                       CIRCULAR Nº 7/2010

 

Llei de Regulació de l’exercici professional

a l’esport a Catalunya

 

Recordem als tècnics i tècniques catalans l’existència de la LLEI DE REGULACIÓ  DE L’EXERCICI DE LES PROFESSIONS DE L’ESPORT, (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm. 5123 – del 2 de maig de 2008.)

Aquesta llei entre d’altres qüestions reconeix les professions de l’esport:

 

Professor d’educació física

‐ Animador o monitor esportiu professional

‐ Entrenador professional

‐ Director tècnic esportiu

Determina les Titulacions i certificacions necessàries per exercir‐les:

-  Llicenciatura en ciències de l’activitat física

Mestre/a especialista en educació física

Tècnic/a superior en animació d’activitats físiques i esportives

Tècnic/a en conducció d’activitats físiques i esportives en el medi natural

Tècnic/a superior de l’esport què es tracti

Tècnic/a esportiu de grau mitjà de l’esport què és tracti

Certificat de primer nivell de grau mitjà de l’esport què es tracti,

I estableix l’obligació d’inscriure’s en el Registre Oficial de professionals de l’esport a Catalunya.

 

Es contemplen tres processos per a aquells casos de tècnics que no tenen titulació oficial reconeguda o que poden acreditar competències professionals en l’ensenyament, entrenament i/o gestió. Aquest tres processos són:

 

 

HABILITACIÓ : reconeixement de la tasca professional que es duiaterme fins el moment de l’aprovació de la llei (abril de 2008)  per poder continuar exercint‐la. Es realitza mitjançant l’Escola Catalana de l’Esport.

Aquelles persones que abans del decret de noves professions treballaven com a tècnics de P&P ho podran continuar fent si obtenen l’habilitació. Hauran de demostrar que havien treballat de tècnic de Pitch & Putt i malgrat que no tindran el títol oficial per a poder treballar si que se’ls hi permetrà seguir treballant.

Cal que hagin treballat com a tècnics de P&P abans del 3/5/2008 amb contracte o com autònoms. Han de presentar tots els documents que requereix la sol·licitud d’habilitació. Veure document adjunt.

Es podran habilitar en:

Monitor (Equivaldria a nivell I)

Entrenador(Equivaldria a nivell II)

Director Tècnic (Equivaldria a nivell III)

El procés per l’habilitació es pot sol.licitar fins el 30/12/2010. Propostes posteriors no permetran l’habilitació.

Extret del web de l’Escola Catalana de l’Esport:

La Secretaria General de l’Esport  té en compte que existeix un gran nombre de persones que desenvolupen tasques vinculades a l’esport dins de diversos marcs, com ara el federatiu, el social o el de l'oci, i que estan desenvolupant i exercint unes funcions en base a una experiència adquirida, però sense disposar d’una titulació oficial i reglada. Davant aquesta situació, i per tal de desplegar la citada disposició transitòria primera de la llei 3/2009 de 23 d’abril de l’exercici de les professions de l’esport, el Govern ha considerat necessari articular un procediment que permeti habilitar les persones que han estat treballant professionalment abans de l’entrada en vigor de la Llei3/2008 el 3 de maig de 2008, perquè puguin seguir exercint la seva activitat professional

Amb data 16 de juliol de 2009 es va publicar  al DOGC el Decret 107/2009, de 14 de juliol, pel qual es regula el procediment d’habilitació per a l’exercici de les professions previstes a la Llei 3/2008, de 23 d’abril, de l’exercici de les professions de l’esport, sense disposar de la titulació requerida a la Llei.

Amb aquest decret es podrà habilitar a les persones que han estat treballant professionalment abans de l’entrada en vigor de la Llei3/2008 el 3 de maig de 2008, perquè puguin seguir exercint la seva activitat professional i que no disposen de les titulació que la Llei requereix.
Per fer el tràmit corresponent s’ha publicat la Resolució VCP/333/2010, d'1 de febrer, per la qual s'obre la convocatòria per a l'habilitació de l'exercici de les professions de l'esport, del 17 de febrer al 31 de desembre de 2010.

 

 

VALIDACIÓ:  reconeixement dels aprenentatges adquirits i equiparar-los amb el certificat de Nivell 1 dels tècnics i tècniques d’esport. Es realitza mitjançant l’Escola Catalana de l’Esport.

Procés fins el 30/6/2011

Extret del web de l’Escola Catalana de l’Esport:

La Secretaria General de l’Esport/Escola Catalana de l'Esport i el Departament d'Educació validaran els aprenentatges adquirits i la connexió que hi tenen amb el Nivell 1 dels tècnics d'esport, previst tant en els ensenyaments d'esports de règim especial com en la formació en període transitori.
Es valorarà la formació i l'experiència tant esportiva com professional de la modalitat corresponent. El mínim total acreditat ha de ser de 700 hores.
El  juny de 2009 ses va publicar la Resolució per la qual es regula el procediment de validació. Per poder fer el tràmit corresponent, la Secretaria General de l’Esport ha de publicar les convocatòries per validar els aprenentatges de cada modalitat.

 

ACREDITACIÓ: reconeixement de competències professionals a una persona i equiparar‐les amb la titulació de Tècnic superior en animació d’activitats físiques i esportives. Es realitza mitjançant de l’Institut Català de Qualificacions Professionals.

 

 

 

 

En els propers anys s’espera que hi hagi inspeccions per part de l’administració a clubs per a comprovar que s’està acomplint la normativa de professions esportives i que qualsevol tècnic esportiu tingui la formació oportuna o estigui habilitat. Podrà haver sancions per aquelles persones que actuïn professionalment sense tenir la formació o habilitació corresponent.

 

Més informació al vincle de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya:

http://www20.gencat.cat/portal/site/sge/menuitem.fa8dda5bedfb984a21740d63b0c0e1a0/?vgnextoid=455314589b62f110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=455314589b62f110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

 

Secretaria de la FCPP

 

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC