Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Resum de l’acta de la Comissió Esportiva de Març

Ets a:  IniciNotíciesCirculars ACPPNotícia id 3040
20.04.2005

Circulars ACPPResum de l’acta de la Comissió Esportiva de Març

Circular Nº 12/2005
ACPP

ACPP                                CIRCULAR 12/2005

 

Acta de la Comissió Esportiva de l’ACPP de data 1 de març de 2005

 

Ordre del dia de la Comissió Esportiva:

 

-         Campionat de Catalunya de parelles.

-         Interclubs 2005.

-         Matx Catalunya – Galícia.

-         Informació sobre les visites informatives als camps.

-         Circular 09/2005 respecte hcp positius i jugadors sense tarja ACPP en torneig.

-         Altes de nous jugadors amb tarja de golf.

-         Estudi de la zona neutra.

-         Propostes que han arribat a la Comissió Esportiva.

-         Disciplina.

-         Proposta de dia i hora de la propera reunió.

 

1.- Campionat de Catalunya de Parelles.

S’aprova el reglament del Campionat de Catalunya de parelles a jugar el 15, 16 i 17 d’abril de 2005 a Ingreen Vallromanes G. P&P. Cal marcar obligatòriament una opció de preferència de dia de joc en vista de l’experiència viscuda en anys anteriors per facilitar la confecció d’horaris.

 

Per l’augment d’inscripcions en aquesta prova i fent referència a una carta rebuda per la Comissió Esportiva, s’acorda per l’any 2006 el realitzar el Campionat de Catalunya de parelles de 2ª i 3ª categoria.

 

2.- Interclubs 2005.

S’informa a la Comissió Esportiva de diverses reclamacions que han arribat a la secretaria de l’ACPP en relació a l’anul·lació de l’última volta simultània al Interclubs de 2ª divisió oest celebrat al Vendrell. Per recuperar aquesta volta s’ha acordat jugar-la el dia 5 de març a les 14:30 i es decideix que els jugadors juguin tots els forats donada la impossibilitat de reprendre el partit en el lloc en el que es va interrompre. Els jugadors per jugar aquest partit seran els mateixos que ja estaven inscrits, però es permeten els canvis d’alineació que el reglament de l’Interclubs preveu. Es desestimen les reclamacions referents a les sortides ja finalitzades.

 

3.- Matx Catalunya – Galícia.

S’informa a la Comissió Esportiva del proper enfrontament de la Selecció Catalana contra Galícia al camp de Manresa els dies 19 i 20 de març. S’informa igualment de l’elecció dels wildcards mitjançant una prèvia al camp de Manresa, aquest wildcards són en Jordi Saborit i en Fernando Cano.

 

4.- Informació sobre les visites informatives als camps.

Es faran visites a diferents camps de l’ACPP per a mirar els nivells de qualitat i la terminologia que utilitza el camp respecte el P&P. Alguns camps que s’han prestat voluntaris per començar aquestes visites.

 

5.-  Circular 09/2005 respecte hcp positius i jugadors sense tarja ACPP en torneig.

En referència a la circular 09/2005 respecte als hcp positius en torneig, s’informa a la Comissió Esportiva dels motius que van motivar aquesta circular aprovada per part del Comitè d’Urgència de la Comissió Esportiva de l’ACPP pels quals un jugador positiu que no renovés la tarja de l’ACPP podria veure’s afavorit injustament per aquest fet. S’acorda per part d’aquesta Comissió, fer extensiu a tots els jugadors sense tarja de l’ACPP el no tenir cap opció a una classificació handicap, encara que si tenen opció a una classificació scratch, però no a dret de desempat per handicap en cas de que fos necessari. Igualment serà aplicable aquesta normativa a les parelles en que un o dos dels components d’aquesta no tinguin tarja de l’ACPP.

 

Posteriorment en la reunió de la Junta Directiva de l’ACPP del 15 de març acorda acceptar la proposta de la Comissió Esportiva sense afegir altres mesures però considera que és un tema que ha de determinar la Comissió Esportiva.

 

6.- Altes de nous jugadors amb tarja de golf.

En relació a les altes de handicap de nous jugadors, actualment no es realitza la comprovació de si aquests tenen o no handicap de golf, i es consulta a aquesta Comissió la necessitat de fer-ho. La Comissió Esportiva creu que la incidència dels jugadors que es beneficien d’aquest fet no es prou gran com per mirar un a un tots els nous jugadors que es donen d’alta, però es traspassa el tema a la Junta Directiva per decidir si de les tres opcions que hi ha per obtenir el handicap de pitch and putt, podríem demanar com obligatori el fer-ho mitjançant la conversió actual del handicap de golf en cas de que el jugador el tingui, i per tant obligar-lo a certificar en el formulari d’alta de handicap si el jugador te handicap de golf o no.

 

7.- Estudi de la zona neutre.

Es presenta a la Comissió Esportiva el estudi realitzat per la possible modificació de la zona neutre per categories. Com a resum d’aquest estudi, aquest contempla diferents opcions tenint com a objectiu el reduir el nombre de handicaps positius. S’ha realitzat per tant aquest estudi únicament en jugadors de handicap positiu, modificant alguns paràmetres tant de l’amplitud de la zona neutra, com de les dècimes de punt baixades amb els resultats nets inferiors al par en un total de 12 jugadors de handicap positiu en els últims 30 tornejos jugats

-         En cas de modificar la baixada de 0,2 per la diferència entre el par i el resultat net obtingut a 0,1, l’efecte seria molt similar a reduir la zona neutre d’aquests handicaps positius a 4 o 3 cops de marge.

-         En cas de reduir encara més la zona neutra a 2 o 1 cop de marge, la gran majoria de handicaps positius passarien a tenir un handicap superior a 0.

Però en cas de modificar la zona neutra dels handicaps positius, potser seria el moment de modificar la zona neutra de totes les categories o almenys posar-ho  en estudi, per això es consulta a la Junta Directiva d’entre dues opcions. Si estudiar a fons l’actual sistema de handicap realitzant una profunda modificació en el sistema de handicap si això fos necessari, o bé retocar el mínim possible el sistema de handicap i no més del necessari per tal de disminuir el nombre de jugadors amb handicap positiu.

 

Posteriorment en la reunió de la Junta Directiva de l’ACPP del 15 de març acorda no modificar el sistema de handicap de moment.

 

8.- Propostes que han arribat a la Comissió Esportiva.

-El capità de la Selecció Catalana, Joan Jordi Roura fa arribar una proposta per tal d’aconseguir d’una banda incentivar la participació a les últimes proves de ranking, i aconseguir jugar més matxplay . Seria un torneig interprovincial, a on jugarien els x primers jugadors classificats de cada província en el ranking, així es jugarien a matxplay dues províncies contra les altres dos, i una final entre les dues províncies que hagin guanyat els seus primers partits. La Comissió Esportiva després de consultar unes dades, i en vista de una distribució de jugadors per províncies totalment desequilibrada, demana al capità de la Selecció Catalana que busqui altres fórmules que garanteixin que tots els jugadors participants seran de primer nivell.

 

- En una carta rebuda, ens demanen que insistim en que tots els jugadors han d’entregar plegats les targes de joc per tal d’evitar modificacions a les mateixes, es contesta que el reglament aconsella entregar les targetes juntament i considerem que algun dia serà obligatori, tot i que ara només és una recomanació. Aquest és un tema que es tractarà a les visites informatives als camps.

 

- En una carta rebuda, ens demanen que per tal d’evitar trampes es demani el carnet de l’ACPP o algun tipus de identificació als jugadors de un torneig. Es contesta que entenem que tot i que es pot donar aquesta incidència, la considerem tan mínima que no creiem per ara necessari el fer-ho, ja que no ens han arribat queixes al respecte denunciant aquest fet, tenint en compte que la suplantació de personalitat en un torneig és una falta que està tipificada al reglament disciplinari i per tant te una sanció.

 

9.- Disciplina.

En relació al incident al camp de Sant Cebrià per modificacions per part d’un jugador de la targeta de joc. Després de consultar al marcador, obrir expedient i informar al jugador dels fets dels que tenim informació, s’ha tancat el tràmit d’audiència pel que s’imposa com a falta molt greu una sanció d’1 any per aquest jugador.

 

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC