Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Informe del Representant dels Jugadors de la FCPP - Novembre 2016

Ets a:  IniciNotíciesAltres NotíciesNotícia id 30860
22.12.2016

Altres NotíciesInforme del Representant dels Jugadors de la FCPP - Novembre 2016

INFORME DEL REPRESENTANT DELS JUGADORS DE LA FCPP

NOVEMBRE 16

 

En el informe del passat mes de gener, indicava que us actualitzaria informació abans de l’estiu. Vull excusar-me per no haver complert amb el compromís.

Com vaig fer l’altre vegada, us explicaré el que s’ha fet en els dos àmbits on participem: l’Assemblea General i,  la Comissió Esportiva.

 

ASSEMBLEA FCPP  -  25/05/16

Totes les Assemblees comencen amb la lectura de l’Acta de l’anterior. En aquest punt, és obvi que no hi poso cap objecció, doncs qui actua de secretària té la cura d’explicar el que s’ha parlat, les opinions que s’han transmès i són un fidel reflex del que va esdevenir.

Sobre el Informe d’Activitats del 2015, vaig votar a favor si bé vaig intervenir per mostrar la preocupació per la baixada del nombre de llicències (de 13.000 a 12.500).

Respecte la liquidació de l’Exercici del 2015, el meu vot va ser negatiu, malgrat que el comptes auditats donen un benefici de 6.000 € en contraposició a les pèrdues de 35.000 € de l’exercici del 2014. I no hi voto a favor per l’argument de sempre: la FCPP no recapta el 100% de la quota federativa que paguem. Una part rellevant va a parar a l’ACPP (Associació de Camps) i no concebeixo que haguem de sufragar una associació de la qual no en som membres.

Els arguments de la FCPP es fonamenten en que nosaltres paguem una quota conjunta pel serveis de la FCPP i ACPP. La part de la FCPP és la que ens permet participar als Campionats oficials i Interclubs. La part de l’ACPP és la que ens permet participar als campionats socials. I això és així, perquè el propietari dels sistema del Handicap és de l’ACPP. Al meu entendre són arguments poc sòlids. L’ACPP hauria de ser una associació de propietaris de camps i la FCPP hauria de recollir les proves oficials i les socials.

Respecte la Gestió de la Junta Directiva,també vaig votar en contra, doncs, són ells qui permeten que any rere any es mantingui l’anomalia legal que us deia al punt anterior i no fan res per a canviar-ho.

Sempre que tinc oportunitat, reclamo a la FCPP que faci públics els seus Comptes Anuals. Enguany ho ha fet, malgrat que no n’ha fet cap publicitat. Podeu consultar-los a la web a l’apartat “Federació - Transparència”. No voldria atribuir-me en exclusivitat aquest canvi, però tinc la ferma sensació que si no hi hagués insistit, a dia d’avui aquesta informació no estaria a l’abast de tothom.

Em satisfà parcialment. Ara només cal que també publiquin els comptes de l’ ACPP, doncs part dels seus ingressos venen de les quotes federatives que tots paguem. No dubteu que hi insistiré.

 

ASSEMBLEA FCPP  -  23/11/16

La Junta Directiva ha proposat pujar les quotes federatives en 3 €/any. Els últims anys les quotes havien estat estables i sense pujar. Crec que la quota total que paguem és molt raonable pel conjunt de serveis que en rebem (sobretot en comparació amb altres federacions esportives catalanes). Malgrat tot, hi he votat en contra, perquè encara continuem pagant una part de la quota a l’ ACPP i fins que això no canvii, no tindran el nostre suport. En canvi es mantenen les quotes dels Clubs federats (400 €/any) i associats (100 €/any).

Respecte el Pressupost del 2017, també he votat en contra, doncs aquest continua reflectint que part de les nostres quotes van a l’ACPP. A més,  em sembla que no està prou afinat respecte les despeses., si bé cal reconèixer que es fa una gestió econòmica molt acurada.

En quant al Programa Anual i el Calendari del 2017 (del qual hem participat activament) hi he votat a favor.

Per últim, també he donat suport a la proposta que la FCPP passi a ser patró de la Fundació UFEC, qui a la fi és un organisme que aglutina a la majoria de les federacions esportives catalanes.

 

En aquest àmbit, els dèficits més rellevants que tenim són:

  1. Molt escassa participació dels Clubs, i part dels que venen no tenen els càrrecs actualitzats i no poden votar.
  2. No publicació de les Actes de l’Assemblea General.
  3. No publicació dels Comptes Anuals de l’ ACPP.

 

REUNIONS COMISSIÓ ESPORTIVA

 

Es en aquest àmbit, on segurament, les iniciatives i accions que dus a terme tenen un impacte més directe sobre els jugadors. Parlem del calendari i de les competicions.

Estic especialment satisfet, que finalment la Junta Directiva i l’Assemblea hagin autoritzat ampliar el nombre de proves del Interclubs i del Interclubs Femení en una prova més. Es va fer una enquesta general i, finalment ho hem aconseguit.

Les persones que treballem en aquesta Comissió són: Jordi Torrent (President), Lluís Fernàndez (Secretari Esportiu FCPP), Marta Mota (FCPP), Eduard Pera (Àrbitres), Oscar Piqué (Jugador), Rosalia Oliva (Comitè Femení), Josep Oliva (Comitè Sèniors), Miquel Àngel Ventura (Jugador) i jo mateix.

Agrair les hores que desinteressadament i durant anys ens ha dedicat l’Ernest Romo (Sèniors), qui aquest any ha estat substituït per en Josep Oliva. Ernest, gràcies.

He participat a totes les reunions convocades: 20 de gener, 2 de març, 4 de maig, 27 de juliol, 23 d’agost i 16 de novembre.

Les 3 funcions més rellevants de la Comissió Esportiva són:

  1. Configurar el calendari esportiu de l’any següent.
  2. Reglaments i organització de totes les competicions de la FCPP i l l’ACPP.
  3. Proposta Ciriteris Selecció Catalana en proves oficials i amistoses.

 

Hem aconseguit ampliar el calendari dels Interclubs (General i Femení) i, ja es dona per consolidat el Rànquing FCPP a 7 proves, que juntament amb el Rànquing EPPA de 4 proves, consolida el model de competicions individuals a 11 proves, 9 de les quals les tenim a Catalunya.

Per contra, no he aconseguit convèncer als companys de Comissió que seria més raonable un calendari que engegués al mes de setembre i acabés al mes de juliol. La majoria continua pensant que és millor treballar amb l’any natural (gener a desembre).

 

ALTRES COMPETICIONS

 

He volgut organitzar un parell de competicions que són molt valorades pels jugadors.

 

COPA THE PLAYERS: Com que la FCPP va decidir deixar d’organitzar la Copa Catalunya per a les Divisions de 2a, 3a i 4a, vaig emprendre la iniciativa de tirar-la endavant. No ens ho van posar fàcil, però amb enginy, paciència i la col·laboració d’Oscar Piqué i Miquel Porta ho vàrem tirar endavant. Ens va costar hores, disgustos i algun caler, però creiem que els equips que hi van participar van quedar molt satisfets.

 

INTERCLUBS DE TARDOR: Per tercer any, hem tirat endavant una competició per equips (24 de 6 jugadors en 2 Grups) que en una format molt similar al Interclubs, cobreix el període de l’any on no tenim competició per equips. Ha estat possible amb la col·laboració de Berenguer Ortí, Marc Nogueira i Segi Arisa.

 

RETRIBUCIÓ

No tinc cap de mena de retribució per la tasca que desenvolupo. El criteri existent a la FCPP és que la participació a l’Assemblea General és voluntària i, per tant les despeses que es generin van per compte i càrrec de cadascú. Es a dir, a càrrec meu.

En canvi, per la participació a les reunions de la Comissió Esportiva (que es sol reunir a Barcelona), es permet que es facturin les despeses necessàries: quilometratge, peatges i aparcament. Per aquest concepte, i fruit de l’assistència a totes les reunions he facturat 377,53 €. El dinar, el dia de les reunions va a càrrec meu.

Resto a la vostre disposició sempre que vulgueu a l’adreça xavi.blofia@gmail.comi, en persona, quan ens trobem pels camps de Catalunya.

Gràcies pel vostre temps.

 


Xavier Martín (FCPP 15.883)

Representant dels Jugadors

 

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC