Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Carta enviada pel President de la FCPP a La Vanguardia

Ets a:  IniciNotíciesFulls Informatius FCPPNotícia id 9944
09.02.2009

Fulls Informatius FCPPCarta enviada pel President de la FCPP a La Vanguardia

El diumenge 8 de febrer es va publicar a La Vanguardia part de la carta enviada pel president de la FCPP. Aquí es publica la carta complerta en resposta a l'article del Sr Francesc de Carreras en que citava al P&P com esport "pintoresco"
En l’article del Sr Francesc Carreras “Alegria en el gasto” que va aparèixer el dissapte 31 de gener, es fa referència a les d

 

                                                                                            Barcelona 5 de febrer de 2009

 

L’esport del Pitch and Putt

 

En l’article del Sr. Francesc Carreras “Alegria en el gasto” publicat el dissabte 31 de gener, es fa referència a les despeses efectuades pel Departament de Vicepresidència en la promoció de federacions d’esports “quizás respetables pero algo pintorescos…” i es menciona a la Federació Catalana de Pitch and Putt a la que s’ha assignat la quantitat de 25.000 euros recolzant la secretaria de la federació internacional d’aquest esport.

 

Amb tot el respecte per al Sr. Carreras, voldria fer alguns aclariments respecte del Pitch and Putt.

 

El Pitch & Putt va néixer a Irlanda on existeix com a esport independent des de mitjans del segle passat. Té els seus orígens en el golf però es caracteritza per jugar-se en superfícies més reduïdes, amb menys pals i amb organització i regles pròpies.  A Catalunya es va iniciar el 1992 i des del 2005 compta amb federació pròpia . Existeix com en molts altres esports la federació internacional anomenada FIPPA  i la federació europea amb el nom de EPPA. A finals del 2008 el Pitch & Putt català comptava amb 16.479 federats i federades amb un creixement del 8% respecte de l’any anterior. Aquest nombre de llicències ens situa entre les deu federacions esportives catalanes amb més federats. Com és un esport en el que no és obligatori federar-se per poder jugar, calculem que el nombre total de practicants a Catalunya és proper a les 40.000 persones. És un esport que poden practicar –en igualtat de condicions- homes i dones de qualsevol edat i condició social. Tenim 80 clubs i 35 camps homologats on  jugar. Com exemple de la nostra activitat, el mateix dia en que es publicava l’article del Sr. Carreras més de mil jugadors i jugadores participaven, tot i la pluja, en el Campionat de Catalunya per Equips.

Gràcies a la subvenció que es menciona en el mateix article podem tenir la secretaria de la FIPPA a Barcelona. Segurament si es plantegés a la resta de federacions esportives catalanes la possibilitat de tenir la seu de la seva federació internacional a la nostra ciutat, totes estarien interessades.

Des de la Federació Catalana de Pitch & Putt pensem que qualsevol diner públic que es gasta en el foment de l’esport, sigui quin sigui aquest esport,  és útil. Entre altres coses significarà a la llarga un estalvi pressupostari en despesa sanitària pública, ja que quanta més activitat física es fomenta, més salut tenen els ciutadans  i menys s’han de gastar el conjunt d’administracions en atenció mèdica i fàrmacs. Per no parlar dels llocs de treball que crea el Pitch and Putt a Catalunya o dels valors i cohesió social que promou l’esport a la nostra societat.

Per a més informació es pot consultar el web de la FIPPA (www.fippa.net) i la de la Federació Catalana (www.pitchandputt.cat) o bé dirigir-se a la nostra Secretaria (secretaria@pitchandputt.cat).

President de la Federació Catalana de Pitch & Putt

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC