Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Missatge de Josep M Anzizu president de la FCPP a jugadors i jugadores

Ets a:  IniciNotíciesCirculars FCPPNotícia id 11666
19.10.2009

Circulars FCPPMissatge de Josep M Anzizu president de la FCPP a jugadors i jugadores

El fins ara president de la FCPP no es presentarà a la reelecció de president en les eleccions que es convocaran a l'Assemblea de demà 15 d'octubre
MISSATGE DEL PRESIDENT ALS JUGADORS DE PITCH AND PUTT

MISSATGE DEL PRESIDENT ALS JUGADORS DE PITCH AND PUTT

 

Apreciats amics,

 

Fa uns dies vaig enviar una nota als camps, clubs i òrgans de govern de l’ACPP i de la FCPP, donant compte del grau de compliment dels objectius que s’havien assenyalat per aquest mandat de quatre anys (2005-2009). En la mateixa nota també comunicava que no em presentaria a la reelecció de cap de les dues entitats per considerar que, després d’aquests anys en els que n’he sigut el màxim responsable (des de 2002 en l’ACPP i des de 2006 en la FCPP), és preferible que hi hagi un canvi que permeti aportar noves idees i noves energies. Quedo a disposició dels Presidents que resultin elegits per si es considera oportú que, dins de les meves possibilitats i disponibilitat, col·labori en algun aspecte concret.

 

El meu contacte amb el Pitch and Putt es va iniciar a principis dels anys 90, quan dos empresaris de St. Cebrià varen parlar-me de construir un camp semblant al de Solius a prop d’on vivim la meva dona i jo. El repte era  interessant tot i que cap de nosaltres sabia ben bé quin podria ser el futur del projecte des del punt de vista esportiu i encara menys econòmic. Vam participar en la constitució de l’ACPP i després vaig formar part de la primera Junta Directiva que presidia en Martin Whitelaw. Des d’aleshores he ocupat diversos càrrecs directius tant a nivell local com internacional sense deixar de participar en les competicions, ja que el desig de jugar i competir va ser potser el factor més important per decidir-me a entrar en el món del pitch and putt. Aquest fet penso que m’ha ajudat a comprendre la realitat de l’esport tot i que a vegades m’ha estat difícil fer front a algunes situacions i assegurar el necessari equilibri entre els objectius de les empreses i els dels jugadors.

 

Els darrers anys han sigut anys de creixement molt ràpid i de molta activitat. Diria que la dinàmica d’aquest creixement ens ha obligat a “caminar i fer camí” al mateix temps. D’una banda, s’ha fet el possible –inicialment amb molt pocs mitjans- per organitzar adequadament l’ activitat esportiva i administrativa de cada dia i d’altra, hem treballat per assentar les bases del desenvolupament futur quelcom que, per experiència en altres organitzacions, sé que és fonamental per assegurar el sosteniment d’una institució més enllà del curt termini.

 

A nivell de l’activitat diària, destacaria com a aspectes positius, l’important augment del número de federats i de les competicions, el reconeixement del pitch and putt com a Federació a Catalunya, el fet de pertànyer als organismes internacionals de l’esport i jugar un paper important tant a nivell directiu com esportiu, la gradual professionalització de la gestió i el nivell de informatització, tant del handicap com d’altres aspectes organitzatius. A la vegada, hem d’acceptar que hi ha hagut errors i mancances en temes i situacions concretes i com a darrer responsable, he de demanar disculpes en aquest sentit.

 

Però us diria que les tasques a les que he dedicat més temps en aquest darrer període de quatre anys, han sigut d’una banda, gestionar la transició de l’ACPP a la FCPP i d’altra, el posar les bases pel desenvolupament del Pitch and Putt com a esport.

 

Establir una relació adequada entre els objectius de l’ACPP i la FCPP i delimitar les competències de cada entitat, ha sigut molt important per mantenir l’equilibri entre els interessos dels camps i dels jugadors. Quants més camps hi hagin i millor funcionin, significarà que més creix l’esport. En aquests darrers anys penso que hem sabut posar les bases per a un model de funcionament que ha ajudat molt positivament al ràpid creixement del Pitch and Putt a Catalunya i s’ha convertit en un exemple per altres esports, tan a nivell local com internacional.

 

En segon lloc i una vegada constituïda la FCPP, hem dedicat molt del nostre temps a pensar i posar en marxa les seves reglamentacions, dissenyar les estructures de govern (Junta Directiva, Comissió Esportiva, Comitès de Disciplina i Apel·lació, Comitès d’Àrbitres, Sèniors, Dones i Juvenils, etc.) i buscar les persones adequades per assegurar el seu bon funcionament. Aquesta ha sigut una feina poc vistosa però, al meu entendre, molt important de cara al futur en la que han col·laborat un bon número de persones –voluntaris i professionals- que hi han dedicat temps i il·lusió.

 

Al llarg d’aquests anys hem passat per moments difícils i altres d’èxit, hem pres decisions probablement equivocades o si més no diferents del que altres haurien considerat correctes, però podeu estar segurs de que tan jo com els demés membres dels òrgans de govern, de la Secretaria i del voluntariat, hi hem posat tota la il·lusió i la dedicació possibles, pensant en el que era millor per a un esport que, la majoria de nosaltres, practiquem amb assiduïtat i que ajuda al desenvolupament individual i social d’un número important d’homes i dones de la nostra comunitat.

 

Queden reptes pendents com és finalitzar alguna reglamentació que està encara en estudi, millorar diferents aspectes de l’organització de les competicions –tant oficials com, sobretot, socials- i molt especialment, anar introduint criteris de qualitat en la gestió de l’esport, tant a nivell federatiu com dels clubs i camps. La tasca no és fàcil i menys en període de crisi econòmica com l’actual, però estic segur que, sota la direcció del proper President i amb la comprensió i col·laboració de tots, els anys que venen confirmaran la vitalitat i empenta del model català de Pitch and Putt, un exemple de bona relació entre el món de l’esport i el món empresarial.

 

La força més gran que avui té Pitch and Putt català és que, més enllà de la feina que cadascú ha fet, entre tots hem donat vida a una activitat a l’abast de tot tipus de gent i que té una identitat esportiva i social pròpies. M’atreviria a dir que avui a Catalunya  “el pitch and putt és més que un esport”. És una experiència col·lectiva de la que tots nosaltres ens hem de sentir orgullosos perquè, amb els seus defectes i virtuts, és obra de tots.

 

Per finalitzar, voldria donar les gràcies a tots els propietaris i responsables de camps, presidents de clubs, voluntaris, col·laboradors en la secretaria, jugadors i mitjans de comunicació que m’han donat el seu suport o m’han fet arribar les seves idees i critiques constructives. Per mi és una satisfacció molt gran haver tingut la oportunitat de contribuir a que un número molt important de catalans i catalanes de qualsevol edat i condició econòmica i social, consideri el Pirch and Putt com el seu espai preferit de competició i d’esbarjo.

 

Espero que ens seguirem veient, com tots aquests anys, en els camps de joc.

 

Josep de Anzizu

 

Barcelona, octubre de 2009

 

NOTA. Es pot consultar la nota enviada als clubs, propietaris de camps i membres dels òrgans de govern a:

http://www.pitchandputtcat.com/page.aspx?page=58&noticia=11888

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC