Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Resum Acta Comissió Esportiva FCPP mes de maig

Ets a:  IniciNotíciesComissió EsportivaNotícia id 15960
15.06.2011

Comissió EsportivaResum Acta Comissió Esportiva FCPP mes de maig

Resum de l'Acta de la reunió de la Comissió Esportiva FCPP corresponent al mes de maig de 2011

Resum Acta reunió Comissió Esportiva FCPP – Maig 2011

 

1-      Cartes Rebudes

 

S’ha rebut una carta en relació a la prova del Campionat de Catalunya per Equips FCPP 2011 jugada a bonÀrea el 2 d’abril, on es tracten diferents punts:

 

·         El delegat de la prova es va presentar com a àrbitre de la prova. Tal i com es va decidir a l’anterior reunió de Comissió Esportiva: Un delegat no pot actuar com a àrbitre, només ho pot fer una persona amb la titulació adient, en aquest cas un delegat pot realitzar tasques organitzatives i fer de pont amb la FCPP i amb un àrbitre que sempre hi ha disponible via telefònica per poder resoldre qualsevol dubte respecte a Regles de joc que pugui haver-hi de forma imparcial.

·         La informació que aquest delegat va transmetre als jugadors de la prova respecte la obligatorietat de marcar la bola a green quan un company de joc es troba fora de green: El President del àrbitres aclareix que no hi ha obligatorietat de marcar la bola, només hi ha la recomanació. Només hi ha obligatorietat en cas de que el jugador que està fora de green ho demani expressament. De la mateixa forma el jugador que està fora de green no pot demanar el contrari, és a dir, el no marcar la bola per beneficiar-se.

·         Sobre la compatibilitat entre filmar imatges per la prova i les tasques de delegat, s’aclareix que tot i no tractar-se d’un tema esportiu, si hi ha compatibilitat entre les dues tasques sempre prioritzant les tasques de delegat.

·         Sobre la falta de marcatge d’unes zones en reparació a l’entrada d’alguns greens. El President dels àrbitres aclareix que sempre és desitjable tenir el camp correctament marcat i especialment aquelles zones més properes a green tot i que els camps mai estan prou ben marcats. És un tema a millorar especialment amb la creació dels Comitès de Competició dels Camps ja que aquests són els que coneixen millor el seu camp habitual de joc.

 

2-      Informació i estat Campionat Catalunya per Equips FCPP 2011

 

Hi ha una petició respecte a la prova del proper 28 de maig perquè als camps de 9 forats on s’ha de jugar a les 16:00 inicialment s’avancin aquestes sortides a les 9:00, 12:15 i 15:30 per evitar la coincidència amb la final de la Copa d’Europa de Futbol.

 

3-      Qüestionari als Jugadors i Calendari de proves

 

Es comenten els resultats del Qüestionari als Jugadors posat en marxa per la FCPP i que servirà per poder orientar les decisions preses en un futur.

 

Es demana que al Campionat de Catalunya per Equips en futures edicions hi hagin 7 proves per ser una de les proves més valorades pels jugadors. Possiblement els equips més reticents a augmentar el nombre de proves siguin els equips de 1ª divisió, per tant es proposa que a 1ª divisió es juguin 6 jornades i la Copa Catalunya seguint el format de l’any 2011, i en canvi a la resta de divisions es juguin 7 jornades. El Representant dels Jugadors ha fet una enquesta a 65 equips participants al Campionat de Catalunya per Equips on el 81% estan d’acord en augmentar el nombre de proves tot i que el percentatge on aquest acord no és tan gran és entre els equips de 1ª divisió.

 

Es demana eliminar la data del 30 i 31 de juliol en aquesta prova per evitar coincidir amb l’inici de les vacances per a molts jugadors. Des de la Secretaria FCPP s’enviarà un calendari als membres de Comissió Esportiva tal i com el que s’utilitza per a la confecció del calendari de proves oficials perquè els diferents assistents puguin crear un model i proposar noves configuracions.

 

4-      Proposta de modificació sistema inscripcions

 

Al igual que a les proves del Rànquing hi ha fins a un màxim de 20 jugadors de categoria absoluta més 5 de categoria femenina i 5 de categoria sènior que tenen preferència per apuntar-se a la prova dos dies abans en relació a la resta de jugadors, es proposa fer el mateix en els Campionats de Catalunya, on els primers classificats tindrien preferència per a propers Campionats de Catalunya. Es redactarà una proposta per la Comissió Esportiva per tal d’avaluar-la més concretament.

 

5-      Informe dels àrbitres

 

El President dels àrbitres, en Narcís Sureda, informa a la Comissió Esportiva que des del Comitè d’Àrbitres s’està treballant en un document d’aclariment a les Regles de Pitch and Putt que es publicaria com un annex per millorar diferents temes o be no regulats o be no especificats amb prou claredat, com exemple es proposa el cas de que quan una bola s’intenta jugar des d’un obstacle d’aigua, el jugador seguirà mantenint les mateixes opcions que tenia abans de realitzar el cop.

Es comenta la creació per part del Comitè d’Àrbitres d’un protocol d’actuació en casos d’inclemències meteorològiques, la Comissió Esportiva realitza algunes modificacions restant el document de la següent forma:

 

Art 3 – El Comitè de Competició podrà suspendre la prova per inclemències meteorològiques en les següents circumstàncies:

 

a)      En quant hi hagi un forat inundat com a conseqüència de la pluja, o l’aigua de la pluja envolti totalment el forat eliminant la possibilitat de trobar una línia de putt lliura d’aigua.

b)      Quan la boira espessa impedeix veure la bandera d’un forat des del lloc de sortida d’aquest forat. La primera suspensió de la prova serà de mitja hora. Si continua la condició atmosfèrica es perllongarà la suspensió mitja hora més. Si persisteix la situació, caldrà posar-se en contacte amb el Comitè d’Urgència de la FCPP qui prendrà una decisió al respecte.

c)      Quan el fort vent sigui el causant de que una bola en repòs en el green es mogui i passi a quedar-se aturada en un altre lloc i que això succeeixi en més d’un green del recorregut.

d)     Quan , com a conseqüència del fred intens, un o varis greens estiguin gelats no permetent el joc normal amb risc per a la conservació del terreny de joc. La primera suspensió de la prova serà de mitja hora. Si continua l’estat del/s green/s, es perllongarà la suspensió mitja hora més. Si persisteix la situació,caldrà posar-se en contacte amb el Comitè d’Urgència de la FCPP qui prendrà una decisió al respecte.

e)      Quan es produeixin llamps com a conseqüència d’una tempesta elèctrica. En aquest cas, la suspensió serà immediata i si es dona el cas de que es pugui preveure la situació, el Comitè establirà un codi de senyals per a interrompre el joc:

·         Toc perllongat de sirena: interrompre immediatament el joc i anar-se’n a la casa club (desqualificació).

·         Tres tocs consecutius de sirena: es permet realitzar el cop que es te preparat i els jugadors es quedaran en el lloc del recorregut on estan (desqualificació).

·         Dos tocs curts de sirena: els jugadors poden tornar a emprendre el joc.

f)       Excepcionalment, quan seria injust no suspendre-la valorant altres elements aquí no especificats.

 

6-      Informe del Representants del Jugadors

 

El Representant dels Jugadors a l’Assemblea FCPP es presenta als membres de la Comissió Esportiva i informa de que ha creat dos grups de treball diferenciats formats cadascun per 3 persones, un per a treballar sobre temes esportius i un altre per a treballar sobres temes institucionals.

 

Es presenta una proposta per modificar la competició del Rànquing tot i que es redactarà la proposta més concretament basant-la en:

 

  • Crear una classificació interanual del Rànquing on es tinguin en compte la present temporada i les anterior amb uns factors correctors.
  • Crear una classificació on apart d’unes proves generals del Rànquing tal i com les coneixem avui en dia, també es puguin aconseguir punts en proves socials (organitzades pels propis camps) en menor mesura amb una prova per camp.

 

Es presenta la proposta ja acceptada a l’apartat del Campionat de Catalunya per Equips per augmentar el nombre de proves d’aquest campionat.

 

Es proposa al Campionat de Catalunya Absolut poder realitzar una gran festa del Pitch and Putt involucrant al camp i al municipi pertanyent al camp, per això cal definir uns paràmetres i que només els camps que els acompleixin podrien ser seu d’aquesta competició. Alguns d’aquests criteris podrien ser:

 

  • Existència de pancartes, inflable FCPP, etc...
  • Qualitat del camp especialment per aquesta competició.
  • Carpa pels jugadors i patrocinadors o presència de marques de material esportiu.
  • Buscar vincles per donar un valor afegit amb institucions municipals, mitjans de comunicació locals, etc...

 

 

 

Es demana regular des de la Comissió Esportiva una vestimenta mínima i adequada i estandaritzar la etiqueta en el Pitch and Putt

 

Es proposa que el número de llicència del jugador tingui uns dígits identificatius del club al qual pertany el jugador i que a la web es modifiqui el text que permet donar-se d’alta perquè aquest tràmit no es tingui que fer només en un camp sinó que es pugui tramitar des de qualsevol club, sigui adherit o afiliat.

 

Es demana que a la web aparegui un apartat dedicat als clubs al igual que apareix un apartat dedicat als camps.

 

Es demana que es publiquin periòdicament les actes de la Comissió Esportiva.

 

Es pregunta perquè un camp col·laborador te un màxim de proves socials que pot organitzar a l’any. Es contesta que aquest no es un acord de Comissió Esportiva però que el motiu és que els camps nous han de promoure l’esport i que quest punt passa inevitablement per la creació de nous jugadors i la difusió al municipi de l’esport. Cal no basar tota l’activitat d’un camp a les competicions, per això es limita inicialment fins que el camp pugui complir uns paràmetres marcats.

 

Es pregunta perquè no hi ha un membre representatiu dels clubs adherits. Es contesta que si hi ha un membre, en Quim Riera, que ha substituït a un anterior membre, en Miquel de Marcos que va deixar de ser membre de la Comissió Esportiva.

 

Es pregunta perquè hi ha uns determinats jugadors del Rànquing que no han de jugar la fase prèvia del Campionat de Catalunya Absolut. Es contesta que va ser un acord de finals de l’any 2010 que ja es va incloure en el Reglament del Rànquing i que el motiu era motivar i premiar als primers classificats del Rànquing FCPP.

 

Es realitza una queixa a l’anterior Representant dels Jugadors, qui no ha informat al nou Representant dels Jugadors dels temes que tenia pendents posant-lo al dia a les seves funcions.

 

7-      Informe dels Representants dels col·lectius sènior, femení i juvenil

 

El delegat del col·lectiu sènior vol aclarir que anys anterior ell va assistir a la prova final de la Ryder Semar vs Ponent perquè des d’aquests col·lectius així se li va demanar, en canvi aquest any no ha rebut aquesta petició i per tant no hi havia ni presència seva ni de cap altre membre de la FCPP tot i que està molest perquè públicament s’ha dit que no hi havia cap membre de la FCPP present a la competició quan no s’havia reclamat la presència de ningú.

 

El delegat del col·lectiu sènior recorda el fet que l’ajuda destinada per aquest col·lectiu s’ha utilitzat integrament per aquestes competicions des de l’inici de les mateixes.

 

El dia 7 de juny al final de temporada del grup Semar, hi assistiran com a convidats, en Francesc Solé, Representant del Col·lectiu Sènior i en Jordi Torrent, President de la Comissió Esportiva.

 

El delegat del col·lectiu sènior posa en coneixement de la Comissió Esportiva que està previst a Lloret celebrar el Senior Sport Meeting on el Pitch and Putt estarà representat al igual que molts altres esports tot i que possiblement hi hagi poca participació ja que un dels requisits per participar en aquestes jornades és estar allotjat en un hotel de Lloret un mínim de nits i per tant presumiblement molts jugadors sèniors catalans no podran accedir a la participació.

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC