Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Resum Acta Comissió Esportiva FCPP mes d'octubre

Ets a:  IniciNotíciesComissió EsportivaNotícia id 11745
22.10.2009

Comissió EsportivaResum Acta Comissió Esportiva FCPP mes d'octubre

Resum de l'Acta de la reunió de la Comissió Esportiva FCPP corresponent al mes d'octubre de 2009
Ordre del dia Comissió Esportiva ACPP

Resum de l’Acta de la reunió de Comissió Esportiva FCPP octubre-2009

 

1.- Cartes rebudes

 

- S’ha rebut a la Comissió Esportiva un informe del Comitè de Competició i Disciplina Esportiva pel que s’expressen les consideracions al respecte d’unes manifestacions fetes en un fòrum d’opinió a internet amb la conseqüent desqualificació al col·lectiu arbitral.

 

La Comissió Esportiva de la FCPP considera adequada la resposta i la forma en que aquest Comitè ha tractat el tema i s’afegeix a les consideracions fetes al considerar que no hi ha una denúncia sobre el tema i per tant no actuarà d’ofici obrint expedient tot i que els fets són objecte d’infracció segons tipificació del Reglament.

 

- S’ha rebut a la Comissió Esportiva una carta respecte al Campionat de Catalunya Sènior FCPP 2009 on es formula la queixa de que als resultats publicats apareix una “desqualificació” en contes de “retirat” com deuria ser ja que la jugadora es va retirar de la competició per pròpia voluntat sense haver infringit cap Regla de joc. La Comissió Esportiva accepta la queixa i modificarà aquesta “desqualificació” per “retirat” assabentant al Comitè d’Àrbitres que han de vetllar perquè possibles situacions futures similars es tractin d’aquesta forma.

 

- En un altre carta rebuda el camp seu del Campionat de Catalunya Matxplay FCPP 2009 demana a la Comissió Esportiva que actuï en conseqüència davant dels fets pels que diversos jugadors van decidir un cop perduda la segona ronda o posteriors, no presentar-se a jugar a les següents rondes amb el perjudici que això va ocasionar a d’altres jugadors que si es varen presentar a jugar i no ho varen poder fer per no presentar-se el jugador contrincant.

 

La Comissió Esportiva de la FCPP entén que amb el Reglament existent del Campionat de Catalunya Matxplay FCPP 2009 no es poden sancionar als jugadors, però preveu establir aquest punt per Reglaments d’anys propers per impossibilitar el joc a jugadors que no estiguin disposats a jugar tota la competició utilitzant unes places que altres jugadors si podrien utilitzar.

 

La Comissió Esportiva deplora l’actitud dels jugadors que sense una causa justificada no han jugat posteriors rondes del Campionat de Catalunya Matxplay FCPP 2009 i que d’aquesta forma han faltat a l’ètica esportiva i han demostrat una falta d’esportivitat i respecte cap als seus companys i contrincants de joc ja que presumiblement si haguessin continuat jugant en cas de seguir guanyant rondes.

 

Es recorda que l’actual format de joc del Campionat de Catalunya Matxplay es va iniciar com a conseqüència de les peticions de jugadors de primer nivell que demanaven un major caliu el dia de la final on en anys anteriors només hi havia 4 jugadors que arribaven a jugar l’última ronda.

 

2.- Comentari Rànquing Juvenil FCPP 2009

 

Un cop jugat el Campionat de Catalunya Juvenil i comptabilitzats aquests resultats valedors pel Rànquing Juvenil FCPP 2009, es determina que de forma similar a com es resolen els empats al Rànquing FCPP 2009, el jugadors empatats a punts desempataran per l’última prova puntuable pel Rànquing, que correspon al Campionat de Catalunya Juvenil FCPP 2009.

 

3.- Comentari Campionat de Catalunya Sènior FCPP 2009

 

Es comenta el desenvolupament de la prova i s’aprova segons Reglament de la competició que per no haver-la jugat un mínim de 6 jugadors de 3ª categoria, s’unifiquen la 2ª i 3ª categories.

 

4.- Grups i prèvia al Reglament Campionat de Catalunya per Equips FCPP 2010

 

A la vista de les preinscripcions d’equips al Campionat de Catalunya per Equips FCPP 2010, hi ha 139 equips apuntats, per tant seguint la decisió de desdoblar la 2ª divisió en dues zones geogràfiques, resulten:

·        1ª divisió – 1 zona de 18 equips

·        2ª divisió – 2 zones de 18 equips

·        3ª divisió – 2 zones de 18 equips

·        4ª divisió – 49 equips restants

Es decideix per tant a 4ª divisió realitzar 3 zones geogràfiques de forma similar a l’any 2009 (est, centre i oest) amb un màxim de 18 equips per zona que permetria jugar a 54 equips, per tant s’acceptaran els equips que encara no estiguin preinscrits fins a un total màxim de 54 per rigorós ordre de preinscripció.

 

La forma de determinar la zona de joc de cada equip a 2ª divisió serà: en primer lloc escolliran zona els equips que baixen de 1ª divisió i els equips que ja jugaven l’any 2009 a 2ª divisió. A continuació escolliran els 2 primers classificats de 3ª divisió que pugen de categoria, els 2 segons classificats, els 2 tercers classificats, etc.

 

La forma de determinar la zona de joc de cada equip a 3ª divisió serà: en primer lloc escolliran zona els equips que ja jugaven l’any 2009 a 3ª divisió per ordre de classificació final al 2009. A continuació escolliran els 3 primers classificats de 4ª divisió que pugen de categoria, els 3 segons classificats, els 3 tercers classificats, etc.

 

La forma de determinar la zona de joc de cada equip a 4ª divisió serà: en primer lloc escolliran zona els equips que ja jugaven l’any 2009 a 4ª divisió per ordre de classificació final al 2009 escollint primer els 3 primers classificats de 4ª divisió, després els 3 segons classificats, els 3 tercers classificats, etc. Finalment escolliran zona aquells equips nous preinscrits per ordre d’arribada de la seva preinscripció a la secretaria FCPP.

 

En cap cas es permetran més de 18 equips en una zona.

 

Si dos o més classificats en la mateixa posició de diferents grups d’una mateixa divisió han d’entrar a definir una única plaça lliure per arribar al màxim de 18 equips per grup, es donarà prioritat a aquell equip que hagi aconseguit més punts a l’edició 2009 del Campionat de Catalunya per Equips.

 

S’enquadraran els equips a les diferents divisions i zones abans de la realització del sorteig de seus pels Campionats oficials FCPP 2010.

 

A petició del Representant dels Jugadors i a la vista de que l’actual sistema de puntuació al Campionat de Catalunya per Equips crea situacions no desitjables en el moment en que es donen empats entre equips a una prova concreta, es demana modificar aquest sistema i es decideix fer de la següent forma:

               

El problema no està al sistema de puntuació ni al fet que l’equip que queda classificat en enèsima posició aconsegueixi els punts predeterminats per l’enèsima posició, el problema està en que quan hi ha múltiples empats, molts equips s’emporten la mateixa puntuació corresponent a la posició en que empaten i el següent s’emporta un diferencial molt gran respecte als equips empatats.

 

Per solucionar això es proposa eliminar la possibilitat d’empats i que tots els equips quedin classificats en 18 posicions diferents.

 

Per a desfer els empats inicials, es proposa que comptin les dues targetes de joc descartades (1 individual i 1 de parelles), així aquests jugadors també intervindran en el resultat d’equip en un hipotètic empat i per tant el seu resultat pot ser important a diferència del que passava fins ara.

 

En cas de persistir l’empat, es decidiria per millor resultat individual descomptat, per millor targeta individual de tot l’equip, segona millor targeta individual i tercera millor targeta individual.

 

En cas de resultats idèntics es faria servir la formula de desempat clàssica per forats de les millors targetes individuals dels equips empatats.

 

5.- Informe dels Àrbitres

 

Es proposa fer durant aquest tercer trimestre de l’any 2009 la convocatòria d’àrbitres amb intenció de començar el nou curset a principis d’any. Les condicions i format de la convocatòria serien similars a les utilitzades en anteriors convocatòries.

 

6.- Informe de la representant del col·lectiu femení

 

La Representant del col·lectiu femení proposa obrir la preinscripció del Interclubs Femení 2009 i marcar en aquesta preinscripció unes dades mínimes segons el ja decidit pel Comitè Femení:

 

·         Es jugaran 4 partits a dues zones geogràficament diferenciades.

·         Es jugaran 2 partits a la fase final (un en cada zona geogràfica)

·         El equips posaran en joc a cada jornada 3 partits de parelles fourball

·         Es mantindran classificacions Scratch i Handicap

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC