Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Catalunya cinquena a la Copa del Món 2012

Ets a:  IniciNotíciesFIPPANotícia id 19419
26.09.2012

FIPPACatalunya cinquena a la Copa del Món 2012

Catalunya cinquena a la Copa del Món 2012

Catalunya cinquena a la Copa del Món 2012



Catalunya va quedar cinquena a la IV Copa del Món de Pitch & Putt que es va jugar al camp de Royal Meath - Clonee – Irlanda del 24 al 26 d’agost. El divendres es jugaven les rondes classificatòries que configuraven el quadre d'enfrontaments i l'equip català aconseguia la segona posició darrera d'Irlanda amb un acumulat de 16 cops sota par com a resultat de 36 forats jugats pels 3 jugadors integrants de l'equip català. El millor resultat individual per volta de 18 forats l'aconseguia l'irlandès John Walsh amb 10 cops sota par seguit del també irlandès John Crangle amb 47 i   per 4 jugadors amb el resultat de 6 cops sota par, el també irlandès Ray Murphy, l'australià James Rogerson i els catalans Fernando Cano i Marc Lloret. El segon lloc a la ronda strokeplay classificatòria permetia assolir a Catalunya el primer gran objectiu de la competició: no trobar-se amb Irlanda en el quadre fins a una possible final.

En quarts de final el quadre definia l’enfrontament de Catalunya amb Noruega. A priori un rival assequible que havia quedat com a setena selecció classificada en la ronda prèvia. En els primers partits el resultat era d’empat a 1 després de guanyar Catalunya l'enfrontament de la  parella formada per Fernando Cano i Antonio Penalva i perdre en l'enfrontament individual de Marc Lloret.

En els altres tres partits individuals jugats dissabte contra Noruega, tot i arribar tots els partits al forat 18 del recorregut, només en Fernando Cano aconseguia empatar el seu partit per donar un marcador final de 1,5 a 3,5 per a Noruega. L'equip català quedava d'aquesta forma despenjat de la lluita pel títol de la Copa del Món i es veia obligat a jugar per aconseguir classificar-se del 5è al 8è lloc de la classificació. Era la gran sorpresa de la competició. Es va donar en jugar els noruecs molt per sobre del seu joc habitual en el matx contra Catalunya. El format de competició d’eliminatòries no dona marge a la rectificació i perdre un matx inesperat fa que es passi de lluitar a les opcions a podi a lluitar com a màxim per a la cinquena plaça.

El primer enfrontament per a lluitar per la cinquena posició era contra Galícia i s'empatava en una primera volta guanyant el punt de parelles jugat per Marc Lloret i Fernando Cano i perdent el punt individual d’Antonio Penalva. Per la tarda s’aconseguia amb certa facilitat els tres punts restants en modalitat individual que encaminaven a Catalunya per jugar el diumenge a l'última ronda la 5a posició contra Suïssa. Catalunya jugava la jornada final de diumenge i guanyava per 3 a 2 a Suïssa, aconseguint d'aquesta forma la 5a plaça a la Copa del Món de Pitch & Putt. A la resta d'enfrontaments Galícia s'imposava a Gran Bretanya per 3 a 2, Holanda a Noruega per 4 a 1 i Irlanda a Austràlia per un contundent 5 a 0  el que els proclamava campions del món per equips.

La classificació final de la Copa del Món quedava de la següent forma:

1a – Irlanda, 2a – Austràlia, 3a – Holanda, 4a – Noruega, 5a – Catalunya, 6a – Suïssa, 7a – Galícia, 8a - Gran Bretanya, 9a – Andorra, 10a – Alemanya, 11a - Xile

Irlanda aconseguia d'aquesta forma la segona Copa del Món consecutiva igualant a Catalunya que l'havia aconseguit anteriorment també dues vegades seguides.

 

Link a resultats:

Voltes strokeplay

http://fippa.net/worldcup_wc2012stats.shtml

Classificació:

http://fippa.net/worldcup_wcresults2012.shtml

Àlbum de fotos:

http://nova.pitchputt.cat/albums/fotos.php?id=168

Crònica en anglès publicada al web de la FIPPA:

http://fippa.net/worldcup_wc2012news.shtml

Links:

http://www.esportcatala.cat/cms2/index.php?option=com_content&view=article&id=6496:pap-catalunya-a-la-copa-del-mon&catid=24:pitch-and-putt&Itemid=30

http://www.deteeagreen.tv/pitch-a-putt/3-campionats/681-catalunya-a-la-copa-del-mon-de-pap

Premsa:

     

          

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC